Schiphol

Kijkers welkom bij nachtelijke verhuizing Boeing 747

26 januari 2019, 14.38 uur · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Whatsapp

Tussen dinsdag 5 februari en zondag 10 februari gaat het gebeuren: dan verhuist Corendon's onlangs aangeschafte Boeing 747-400 van Schiphol naar het Village Hotel in Badhoevedorp. De vakantiemaatschappij rekent op veel kijkers en zal daarom voor het transport meerdere spottersplekken inrichten.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Corendon kocht de Boeing 747-400 eind vorig jaar van KLM met als doel om als publiekstrekker in de tuin te zetten van het Village Hotel in voormalige Sony-gebouw in Badhoevedorp. De machine werd speciaal naar Rome gevlogen om de blauwe KLM-kleuren te vervangen door het wit-rood van Corendon.

Lees ook: Terugkijken: Boeing 747 met Corendon-kleuren landt op Schiphol

Vrijwel meteen na de aankomst op Schiphol werden enkele bruikbare delen, zoals de motoren, van de bijna dertig jaar oude jumbo gehaald en is de kist gereedgemaakt voor het transport naar het nabij gelegen hotel. Transportbedrijf Mammoet trekt er vijf dagen en nachten voor uit om de Boeing naar Badhoevedorp te verhuizen.

De A9 wordt afgesloten voor een overstekende Boeing 747 - NH Nieuws

Vanaf dinsdag 5 februari om 22.00 uur 's avonds zal de Boeing 747 vanuit de hangaar op Schiphol op een zelfrijdende trailer, via start- en landingsbaan de Zwanenburgbaan, de luchthaven verlaten. De jumbo blijft vervolgens twee dagen bij Sloterweg staan, zodat Mammoet de rijplaten kan plaatsen voor het verdere transport.

Schipholweg
In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 februari vindt de grote oversteek over de snelweg A9 plaats. Daarvoor wordt het verkeer in beide richtingen afgesloten. Als dat gelukt is, blijft de Boeing bij Schipholweg wachten tot de laatste fase. Dat gebeurt in nacht van 9 op 10 februari, als de kist 57 parkeerbewegingen gaat maken om op zijn plek in de hoteltuin geplaatst te kunnen worden.

Drie camera's
Corendon verwacht dat veel liefhebbers en nieuwsgierige kijkers de verhuizing willen zien. Daarom wordt het hele proces met drie camera's gelivestreamd, maar is er ook een beperkt aantal plaatsen beschikbaar om er in het echt bij te zijn. Aanmelden kan bij Corendon zelf via deze link.

De Boeing 747 met Corendon-kleuren landde op 14 december op Schiphol - NH Nieuws/Doron Sajet

Whatsapp