Ga naar Content
Amsterdam

Dierenambulance doet oproep aan bumperklevers: "Stop met ons opjagen!"

25 januari 2019, 12.52 uur · Aangepast 25 januari 2019, 14.32 uur
Door: · Foto: ANP

De medewerkers van de dierenambulance de Ronde Venen en Amstelland zijn de bumperklevers spuugzat. Steeds vaker worden ze opgejaagd als ze wat langzamer moeten rijden om een ziek dier te vervoeren. Ze pikken het niet langer en eisen meer verdraagzaamheid voor dierenambulances in het verkeer.

Getoeter, geknipper met de lichten en bumperkleven. Iedere dag krijgen de medewerkers van de dierenambulance er mee te maken. "Vreselijk frustrerend is het", zegt voorzitter Miriam. "Vanmorgen nog vier keer tijdens één ritje! En dan sta je stil bij het stoplicht en dan wijzen ze met hun vinger naar het voorhoofd alsof jíj gek bent! Ongelofelijk", zegt ze gefrustreerd.

Slakkengang
Dat de dierenambulance soms wat zachter rijdt dan toegestaan klopt volgens Miriam helemaal. De reden daarvoor is dat er zieke dieren vervoerd worden: "Laatst had ik een hond in de ambulance met een epileptische aanval. Zowel de hond als het baasje zitten achterin en ik moet me dan bekommeren om het baasje én de hond én op de weg letten. Dan kun je nou eenmaal niet zo snel."

Lees ook: Dierenambulance compleet verwoest door brand: "We zijn dringend op zoek naar donaties"

Het wordt volgens Miriam steeds gekker in het verkeer. Ze vraagt zich af wat er aan de hand is want het gedruk is eerder regel dan uitzondering: "Schering en inslag is het! Het wordt steeds gekker. Ik rijd al veertien jaar op de ambulance, maar de laatste jaren zijn mensen steeds ongeduldiger. We zijn een keer uitgestapt om aan mensen te vragen 'jongens, waar zijn jullie mee bezig'. Maar je moet heel erg oppassen. Mensen zijn gek, straks krijg je zelf een dreun op je neus."

Stickers
Miriam laat het er niet bij zitten en plaatste een oproep op Facebook. Daarnaast is ze in gesprek met een bedrijf dat stickers drukt om iets te ontwikkelen voor achter op de ambulance. "Soms zeggen mensen 'oh ik wist niet dat je dieren aan het vervoeren was', ja wat denk je dan dat we aan het doen zijn?"

"Het heeft totaal geen zin om ons op te jagen, we gaan toch niet harder rijden", besluit Miriam. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!