Alkmaar

Bergense pannenkoekenrestaurant onder wietkwekerij is boos: 'Ik had de pandeigenaar nog zo gewaarschuwd!'

25 januari 2019, 09.38 uur · Aangepast 25 januari 2019, 11.06 uur

Maurice Amoureus
Maurice Amoureus

BERGEN - Hans Weber, eigenaar van pannenkoekenrestaurant Duinvermaak, is niet blij met de vondst van een wietplantage boven zijn zaak. "Wij willen hier niet mee geassocieerd worden", zegt hij tegen NH Nieuws.

Het was even schrikken voor Weber en zijn team, toen gistermiddag de politie de woning boven zijn restaurant binnen viel. De restauranteigenaar huurt de ruimte apart van de bovenwoning. "Wij hebben niets te maken met wat er boven ons gebeurd," aldus de restauranteigenaar.

Lees ook: Hennepkwekerij ontdekt in woning boven pannenkoekenrestaurant Bergen

Weber heeft de pandeigenaar al eerder gewaarschuwd, zo zegt hij tegen NH Nieuws. Hij vertrouwde niet altijd wat er in het huis boven zijn restaurant gebeurde. Daar werd toen niets mee gedaan. "En nu zie je wat daarvan komt", vertelt Weber gefrustreerd. 

Het goede voorbeeld
Duinvermaak is een bekende eetgelegenheid in Bergen en omstreken. "Wij zijn een eeuwenoud begrip in de regio en hebben altijd een goede naam gehad. Die wordt nu onterecht door het slijk gehaald! Ik leer mijn personeel om het goede voorbeeld te geven aan de gasten. Er komen hier namelijk ook veel kinderen. En dan gebeurt er dit! Dit is niet goed voor onze naam", aldus de restauranteigenaar. 

Het restaurant is vandaag gewoon geopend en heeft geen intentie te sluiten vanwege de vondst van de wiet. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!