Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Groot buitengebied tussen Amsterdam en Alkmaar wordt 'Amsterdam Wetlands'

24 januari 2019, 21.41 uur · Foto: Adobe Stock

Er moet iets gebeuren om de natuur in het Oer-IJ gebied voor de ondergang te behoeden. Als het aan vier grote natuurorganisaties ligt, wordt het gebied tussen Amsterdam en Alkmaar omgetoverd tot 'Amsterdam Wetlands'. Ernest Briët, directeur van Landschap Noord-Holland, komt er op 7 februari over vertellen in Castricum.

Samen met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Recreatie Noord-Holland heeft zijn organisatie een ambitieus plan ontwikkeld voor het gebied. "Het wordt een topgebied voor natuur en recreatie in het hart van de Metropoolregio Amsterdam en de harten van zijn inwoners", vertelt hij. "Er wordt met onze plannen een verbinding gerealiseerd tussen stad en het groene buitengebied." 

Presentatie
Zonder actie verschraalt het landschap verder, zakken de veenweides steeds dieper weg en verdwijnen de weidevogels, aldus Briët. Op donderdagavond 7 februari komt hij erover vertellen in het Huis van Hilde in Castricum, zo schrijft Nieuwsblad Castricum

De initiatiefnemers van Amsterdam Wetlands starten in 2019 met een aantal pilots om samen met boeren, inwoners en ondernemers de ideeën om te zetten in concrete acties.