West-Friesland

NL
V

Ursemmer moet anderhalf jaar de cel in voor vergeten verkrachting

24 januari 2019, 16.34 uur · Aangepast 1 februari 2019, 14.54 uur · Foto: ANP

De 45-jarige Joost L. uit Ursem krijgt anderhalf jaar gevangenisstraf voor het in mei 2016 verkrachten van een dorpsgenote. De rechter gaat hierin mee met de eerdere eis van de officier van justitie. Zowel het slachtoffer als de verkrachter geven aan zich niets meer te herinneren van de bewuste avond.

Het slachtoffer en de veroordeelde kwamen elkaar bijna drie jaar geleden tijdens de kermis in Ursem tegen in een café. Hier hebben zij iets gedronken. De vrouw voelde zich echter op een gegeven moment niet goed en wilde naar huis. Omdat ze dezelfde kant op moesten, zijn ze in dezelfde taxi gestapt. Zowel de man als de vrouw zeggen veel gedronken te hebben en zich daarom niets meer van het vervolg van de avond te kunnen herinneren. De vrouw verklaart ook dat ze gedrogeerd is.

Lees ook: OM eist anderhalf jaar cel tegen 'verkrachter' uit Ursem: "Ik zou zoiets nooit doen"

"In mijn herinnering zat hij voor mij", zegt het slachtoffer in een verklaring. "Mijn broek was helemaal naar beneden getrokken. Ik weet dat ik een keer mijn broek heb geprobeerd omhoog te trekken." De volgende ochtend voelde de vrouw pijn in haar buik en vagina. Tijdens dromen kwamen herinneringen van verkrachting bij haar terug.

De Ursemmer ontkent daarentegen seks gehad te hebben met de vrouw: "Ik vind het heel raar wat hier gebeurd is, maar ik zou zoiets echt nooit doen." Bij het slachtoffer is forensisch onderzoek gedaan. Er is vervolgens sperma van de man aangetroffen. De rechter vindt dit genoeg bewijs om de man voor verkrachting te veroordelen. De verdachte moet anderhalf jaar de cel in en moet de vrouw 5000 euro schadevergoeding betalen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!