Gooi

Buurtbewoners geschrokken van brute woningroof in Naarden: "Word er ongerust van"

23 januari 2019, 20.22 uur

NH Nieuws

NAARDEN - Het nieuws dat twee vrouwen van 66 en 69 jaar oud in hun eigen woning zijn overvallen en op werden gesloten in de kelder, komt hard aan bij de buren van de slachtoffers. Bewoners van de Juliana van Stolberglaan zijn geschrokken. "Dit kan ons ook gebeuren."

"Ik heb eigenlijk weinig gemerkt, ik heb alleen de lichten van de politieauto gezien toen ik naar het toilet ging", aldus een buurman. "Maar je wordt er wel ongerust van. Hoe is het eigenlijk met onze veiligheid gesteld? 

Een andere buurtgenoot heeft "om dit te voorkomen" camera's voor zijn huis hangen. "Ik heb niks in huis, maar ik wil ook geen slachtoffer worden van m'n eigen spullen."

Lees ook: Overvaller sluit twee vrouwen op in kelder

Gisteravond rond 23.30 uur sloop iemand de woning van de twee slachtoffers binnen. Beide vrouwen werden bedreigd en opgesloten, waarna de overvaller de woning doorzocht en er later vandoor ging.

Getuigenoproep
De vrouwen hebben geen letsel opgelopen, maar zijn wel enorm geschrokken. De politie is daarom dringend op zoek naar getuigen van het incident. 

De verdachte droeg een blauwe broek, een blauwe jas en gympen. Ook had hij een capuchon op zijn hoofd en gezichtsbedekking. Wie iets heeft gezien, wordt gevraagd om contact op te nemen via 0900-8844. Een anonieme melding kan doorgegeven worden via 0800-7000.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!