Alkmaar

GTA in Alkmaar: gewapende overvaller stapt willekeurig bij mensen in de auto

23 januari 2019, 19.55 uur · Aangepast 23 januari 2019, 21.36 uur

NH Nieuws

ALKMAAR - Het zou je maar gebeuren: zit je rustig in je auto, stapt opeens iemand met een vuurwapen in die geld eist. Het overkwam twee mensen in Alkmaar. In Bureau NH wordt aandacht besteed aan deze bizarre Grand Theft Auto-achtige zaak.

De incidenten deden zich voor bij de Corfstraat in Alkmaar, vlakbij de Albert Heijn. Eén van de slachtoffers werd zelfs beschoten door de gewapende man nadat hij weigerde om zijn geld af te staan en probeerde te vluchten. Volgens politiewoordvoerder Wendy Boudewijn gaat het naar omstandigheden goed met hem.

Heftig
Ook buurtbewoners reageren geschokt voor de camera van NH Nieuws. "Stel je ziet dat gebeuren, wat doe je dan? Ga je er achteraan? Heel heftig dit", zegt een mevrouw.

De gewapende man gaat er uiteindelijk op een zwarte snorfiets (Piaggio Zip) vandoor en is op een bewakingscamera vastgelegd. De politie hoopt dat iemand de man herkent en met de tip komt die leidt tot de verdachte.

🚓 Weet jij meer over deze zaak?
Wie meer weet over deze zaak, kan contact opnemen met de politie via 0800-6070. Misdaad anoniem melden kan via 0800-7000. Bekijk alle zaken uit Bureau NH hier terug.