Amsterdam

NL
V

Frenkie de Jong naar Barcelona voor recordbedrag

23 januari 2019, 18.15 uur · Aangepast 23 januari 2019, 18.31 uur · Foto: ANP/FC Barcelona

Ajax en FC Barcelona zijn tot een akkoord gekomen. Frenkie de Jong maakt voor 75 miljoen (exclusief bonussen) de overstap naar de Spaanse grootmacht. Hij kan daarmee de duurste Nederlandse voetballer ooit worden.

Ajax laat weten dat de transfersom 75 miljoen euro is. Door middel van bonussen kan het bedrag oplopen tot 86 miljoen. Het contract van de middenvelder gaat in per 1 juli, waardoor hij het seizoen afmaakt bij Ajax.

Een Spaanse delegatie kwam woensdag naar Amsterdam om de transfer af te ronden, nadat de onderhandelingen in een stroomversnelling raakten.

Duurste Nederlander
Op dit moment is Virgil van Dijk de duurste Nederlandse voetballer ooit. Hij maakte voor 84,4 miljoen euro de overstap van Southampton naar Liverpool. Als alle bonussen uitgekeerd worden, komt De Jong bovenaan het lijstje te staan. De middenvelder is sowieso de duurste Ajacied aller tijden. Dat was tot vandaag Arek Milik, die in 2016 voor 32 miljoen vertrok naar Napoli.

Donderdagavond speelt Ajax thuis tegen sc Heerenveen voor de KNVB-beker. De aftrap van die wedstrijd is om 20.45 uur in de Johan Cruijff ArenA.