Ga naar Content

Fietser zwaargewond na onverwachte harde duw: wie is deze verdachte?

Nog altijd is de politie op zoek naar de verdachte die in november van vorig jaar in Amsterdam een man dusdanig hard van zijn fiets duwde, dat deze nog altijd aan het revalideren is van de zware verwondingen die hij daarbij opliep. In Bureau NH worden beelden getoond van de verdachte.

Het voorval gebeurde op zondag 4 november rond 14.30 uur in de buurt van metrostation Kraaiennest in Amsterdam Zuidoost. Op de beelden, gemaakt door een bewakingscamera, is te zien hoe de verdachte een sprint trekt richting de fietser. Buiten beeld krijgt de fietser zonder enige aanleiding een forse duw en komt hard ten val. 

Daarna loopt de man weer terug in beeld in de richting van het metrostation Kraaiennest. Volgens politiewoordvoerder is de man die de duw uitdeelde "niet goed wijs" en hoopt daarom dat kijkers de verdachte herkennen en met tips komen.

Botbreuken
Met de fietser gaat het nog altijd niet goed. Door de val had hij botbreuken in zijn heup en bekken, waar hij nog altijd van aan het herstellen is in een revalidatiecentrum.

🚓 Weet jij meer over deze zaak?
Wie meer weet over deze zaak, kan contact opnemen met de politie via 0800-6070. Misdaad anoniem melden kan via 0800-7000. Bekijk alle zaken uit Bureau NH hier terug.
Foto: