Ga naar Content

Man gezocht voor pinnen met gestolen pas in Purmerend

Een 84-jarige Purmerendse is eind september in haar woonplaats beroofd van haar pinpas. Later bleek dat de dader ook de pincode had afgekeken, want nog dezelfde dag werd haar rekening geplunderd.

De vrouw doet op 29 september boodschappen bij een supermarkt in het winkelcentrum aan het Gildeplein in Purmer-Noord. Zodra ze bij een pinkassa heeft afgerekend, bergt ze haar pinpas weer op in haar portemonnee, die ze in haar handtas doet. 's Middags ontdekt ze dat haar pinpas is verdwenen en slaat alarm. 

Nog dezelfde dag wordt haar pas gebruikt om haar rekening te plunderen. Een nonchalant geklede man neemt met haar pas geld op bij een automaat aan de Zwanebloem in Purmerend om dat kort daarna nog een keer te doen bij een geldautomaat in Purmerend. Voor welk bedrag de vrouw is gedupeerd, is niet bekend. 

Omdat de man nog niet gepakt, roept de politie de hulp van het publiek in. Wie de man herkent, wordt verzocht dat te melden op 0800-6070 of anoniem op 0800-7000.

🚓 Weet jij meer over deze zaak?
Wie meer weet over deze zaak, kan contact opnemen met de politie via 0800-6070. Misdaad anoniem melden kan via 0800-7000. Bekijk alle zaken uit Bureau NH hier terug.
Foto: