Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Dutch Atlantic Four na heroïsche roeitocht terug op Schiphol

23 januari 2019, 12.15 uur · Aangepast 23 januari 2019, 17.31 uur

Na meer dan vijfduizend kilometer roeien keerden de helden van het roeiteam Dutch Atlantic Four vanmiddag terug in Nederland. Naar verwachting komen ze rond 14.00 uur aan op Schiphol, waar NH Nieuws klaarstond om ze te feliciteren met hun wereldprestatie.


Na maanden van voorbereidingen vertrokken Erik Koning, Marcel Ates, Bart Adema en David de Bruijn vertrokken in december vanaf de Canarische eilanden om 34 dagen, 12 uur en 9 minuten later bij het Caribische eilandje Antigua als winnaars over de eindstreep te komen.

Als winnaars? Inderdaad, de heroïsche roeitocht was geen hobbyproject, maar een heuse challenge: de Dutch Atlantic Four nam het op tegen tientallen andere teams, waarvan een groot deel nu nog onderweg is. Bovendien hebben de mannen met hun reis duizenden euro's ingezameld voor Kika. 

Lees ook: Haarlemmers roeien 5.000 kilometer over Atlantische Oceaan

Eerder vertelden de mannen op NH Radio hoezeer zij tijdens de reis hebben afgezien. "Er zitten wat blaren en heel veel eelt [op mijn handen, red]", vertelde Marcel. "En mijn handen gaan niet helemaal meer dicht." De trainingen op de Noordzee waren kinderspel vergeleken bij het echte werk op de Atlantische Oceaan, vertelt hij. "We hadden op de Noordzee geoefend met golven anderhalve meter. Dan moet je wel even wennen aan golven van acht meter. Je krijgt er een heleboek adrenaline van." 

Lees ook: Roeiteam viert kerst midden op Atlantische Oceaan

Na ruim een week rust op Antigua komen de mannen via een tussenstop in Londen vanmiddag weer thuis. Hoewel een nieuw roeiavontuur kriebelt, is het nu eerst tijd voor hun gezinnen. "We hebben gezegd dat we voorlopig eerst het thuisfront eens goed in het zonnetje moeten zetten." 

Eerder maakte NH Nieuws deze reportage over de vier Haarlemse roeihelden. 

Oceaanroeiers komen na 34 dagen aan - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!