Ga naar Content
Gooi

VIDEO: Groep sneeuwbalgooiers op haar na aangereden door boze automobilist

23 januari 2019, 12.11 uur · Aangepast 23 januari 2019, 13.16 uur
Door: · Foto: Dumpert

Niet iedereen beleefde gisteren leuke momenten aan de neerdwarrelende sneeuw in de provincie. In Bussum werd een auto massaal bekogeld door een groep jongeren. De automobilist was hier niet van gediend en liet het er niet bij zitten.

Na de bekogeling zet de bestuurder het voertuig in de achteruit en rijdt vol gas op de groep af. Vermoedelijk gaat het om leerlingen van het nabijgelegen Vitus College. De chauffeur scheurt uiteindelijk rakelings langs een aantal jongeren. Die lijken hier niet van onder de indruk te zijn en blijven doorgooien met sneeuwballen, is te zien in een video op Dumpert

De bestuurder van de auto rijdt vervolgens weer vooruit en probeert de groep opnieuw te raken. Wederom scheert het voertuig vlak langs een aantal mensen. Na de roekeloze daad klinkt er vanuit de groep een flink gejuich. 

De actie van de chauffeur is ook de tweede keer geen aanleiding voor de jongeren om te stoppen, want op dat moment rent de hele groep achter de auto aan. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen of dat de auto ook daadwerkelijk iemand heeft geraakt. 

Schoolhekken dicht
Het Vitus College heeft tegenover NH Nieuws aangegeven dat ze niks hebben meegekregen van het incident, maar dat ze geen overlast willen veroorzaken in de buurt. Daarom is er besloten om tijdens sneeuw de hekken te sluiten. Leerlingen mogen alleen nog maar op het schoolplein met sneeuwballen gooien. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!