Ga naar Content
Sport

Tweede dochter voor Dorian van Rijsselberghe

23 januari 2019, 11.33 uur · Aangepast 23 januari 2019, 12.22 uur
Door: · Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

Dorian van Rijsselberghe is vorige week vader geworden van een dochter. In Los Angeles werd donderdag Rhea Aleksandra van Rijsselberghe geboren. Het is het tweede meisje voor Dorian en zijn vrouw Sasha Plavsic.

"We zijn zo ongelofelijk blij met ons kindje. En alles gaat goed. Gelukkig!" vertelt de Texelaar in zijn blog. "Ik kijk af en toe naar Sas en de meisjes – Lise zit werkelijk bóvenop haar zusje – en dan ben ik iedere keer een miljoen keer blijer dan ik ooit over mijn gouden medaille was. Ik weet het, zulke vergelijkingen zijn onzinnig, maar moraliserende regeltjes tellen nu niet: deze vader schreeuwt het van de daken dat hij drie prachtig meisjes heeft!"

Griekse mythologie
De Noord-Hollander en zijn vrouw kwamen op een bijzondere manier tot de naam van hun tweede kindje. "Sasha vond de naam 'Rhea', uit de Griekse mythologie. Zij verwekte de Olympiërs Hestia, Hera, Demeter, Poseidon, Hades en Zeus, dus een olympisch accentje. En Aleksandra is een naam in Sasha's familie. Zij heet zelf Aleksandra Sasha", aldus Van Rijsselberghe.

De tweevoudig Olympisch kampioen windsurfen woont tegenwoordig met zijn gezin in het Amerikaanse Laguna Beach, Californië.