Start van hoofdcontent

IJMUIDEN

nl

VIDEO: Man met hamer overvalt pizzeria in IJmuiden

23 januari 2019, 15.05 uur · Aangepast 12 april 2019, 11.47 uur

De politie heeft beelden vrijgegeven van een overval op een pizzeria in IJmuiden. De overval dateert van begin november vorig jaar, maar ruim twee maanden later is er nog geen verdachte in beeld.

Het is rond 21.00 uur als de jonge overvaller het filiaal van New York Pizza aan de Kennemerlaan binnenstormt. Onmiddellijk loopt hij richting de toonbank, waar op dat moment een klant wordt geholpen. De overvaller bedreigt de aanwezigen met een hamer en duwt de klant een hoek in. 

Lees ook: Tweetal overvalt pizzeria in IJmuiden

Nadat een medewerker hem zo'n vierhonderd euro uit de kassala heeft gegeven, eist de overvaller ook nog een tasje. Zodra hij zijn buit veilig heeft opgeborgen, rent hij het afhaalrestaurant. Hij vlucht richting de J.P. Coenstraat, waar hij in de auto stapt en spoorloos verdwijnt. 

Gele streep
De verdachte is een lichtgetinte jongeman van circa 20 jaar oud en met een tenger postuur. Op de avond van de overval droeg hij een blauwe trainingsbroek met een gele streep. Wie de verdachte herkent of andere informatie heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. 

Over de vluchtauto doet de politie op dit moment geen mededelingen, maar uit een burgernetoproep van 3 november blijkt dat het om een donkere Toyota Aygo gaat waarvan het kenteken met de letters SB begint. 

🚓 Weet jij meer over deze zaak?
Wie meer weet over deze zaak, kan contact opnemen met de politie via 0800-6070. Misdaad anoniem melden kan via 0800-7000. Bekijk alle zaken uit Bureau NH hier terug.