Amsterdam

Gewonde na schietpartij in Amsterdam

23 januari 2019, 06.00 uur · Aangepast 23 januari 2019, 07.41 uur

NH Nieuws

AMSTERDAM - In de Amsterdamse buurt Slotermeer is gisteravond een man neergeschoten. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

De schietpartij vond rond 20.30 uur plaats in de Rousseaustraat. Meerdere ambulances en een Mobiel Medisch Traumateam werden opgeroepen, waarna de politie de omgeving afzette voor sporenonderzoek. 

Harde knal
Een buurtbewoner hoorde het incident gebeuren. "Ik hoorde een harde knal. Een man riep: Help, help. Ik heb vervolgens de hulpdiensten gebeld", zegt hij tegen AT5. Volgens hem was de man aanspreekbaar toen hij de ambulance in ging.

Volgens de omstander zou het slachtoffer in een kleine zwarte auto hebben gezeten. De voordeur van die auto stond na het incident open. 

Vlak bij die zwarte auto stond een wit bestelbusje waarin een ontploffing lijkt te hebben plaatsgevonden. Of dat busje met het incident van vanavond te maken heeft is niet duidelijk.

Niemand aangehouden
Agenten hebben vanavond bij meerdere huizen aangebeld en gezocht naar getuigen van het incident. Er is nog niemand opgepakt. 

Over de verwondingen van het slachtoffer is door de politie niets bekendgemaakt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!