Alkmaar

Rolf finisht alternatieve Elfstedentocht en haalt 11.000 euro op voor ziek zoontje (2)

22 januari 2019, 19.50 uur · Aangepast 22 januari 2019, 20.24 uur · Foto: NH Nieuws / Jurgen van den Bos

Whatsapp

Rolf Hoogenberg uit Stompetoren heeft vandaag de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk uitgereden om geld op te halen voor zijn zieke zoontje Florian van twee jaar oud. Met de actie Skate 4 Air heeft Hoogenberg 11.000 euro opgehaald.

In oktober vertelde Hoogenberg al dat de taaislijmziekte cystic fibrosis zwaar op het gezin drukt. Het voorkomen van longontsteking is een van de grootste zorgen. "Heel vaak handen wassen, grote groepen vermijden, geen Sinterklaasfeest met familie als iemand verkouden is. We proberen zoveel mogelijk allerlei bacteriën bij onze zoon weg te houden."

Lees ook: Rolf schaatst alternatieve Elfstedentocht voor ongeneeslijk ziek zoontje

Vader Rolf heeft de afgelopen tijd keihard getraind op de Alkmaarse schaatsbaan om klaar te zijn voor de 200 kilometer lange schaatstocht op de Weissensee. "Schaatsen is een passie, maar het wordt een gevecht straks op de Weissensee. Ik ga mijn grens opzoeken. Patiënten met taaislijmziekte leveren hun hele leven lang strijd. Zij geven niet op en ik ook niet", zei hij tegen NH Nieuws.

Vanuit Oostenrijk heeft de vrouw van Rolf, Anne, laten weten dat haar man de finish heeft gehaald! "Mede dankzij jullie support heeft Rolf 11.000 euro opgehaald!"

Bekijk hier de reportage die wij in oktober maakten met Rolf Hoogenberg:

Rolf schaatst alternatieve Elfstedentocht voor ongeneeslijk zieke zoontje - NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

Anne Hoogenberg
Anne Hoogenberg
Whatsapp