Ga naar Content
Noord-Holland

Nationaal filerecord verbroken, maar Noord-Holland ontspringt de dans

22 januari 2019, 16.17 uur · Aangepast 22 januari 2019, 17.15 uur
Door: · Foto: ANP

Ondanks de sneeuwval van vandaag verwacht Rijkswaterstaat geen horrorspits deze avond in Noord-Holland. Dat is opvallend, aangezien landelijk het filerecord uit 2017 is verbroken. Door het hele land staat voor ruim 1500 kilometer aan file, maar in onze provincie is het opvallend rustig op de weg.

Volgens de woordvoerder van Rijkswaterstaat viel de situatie op de weg tijdens de ochtendspits ook al mee in Noord-Holland en verwacht daarom dat het deze avond net zo zal zijn. Alle hoofdwegen zijn goed begaanbaar en veel forenzen hebben vanochtend al maatregelen genomen door bijvoorbeeld de auto te laten staan.

Lees ook: Geen uitval van vluchten KLM door sneeuw

"Op enkele plekken zijn vandaag wel sneeuwschuivers ingezet om met name bij op- en afritten de weg sneeuwvrij te maken, maar over de hele provincie gezien viel het gelukkig mee", aldus Rijkswaterstaat. Wel drukt de woordvoerder weggebruikers op het hart om toch het zekere voor het onzekere te nemen en op de snelheid te letten en voldoende afstand te houden.

A2
Op de A2 van Amsterdam richting Utrecht is het wel erg druk als gevolg van een ongeluk eerder op de middag waardoor meerdere rijstroken afgesloten moesten worden. Vanaf Abcoude sluiten automobilisten achteraan in de file richting het midden van het land. Ook op de A1 richting Amersfoort staan enkele files vanaf Weesp.

Lees ook: Wit, witter, witst: eerste sneeuw van 2019 dwarrelt neer

Op de ringweg aan de zuidkant van Amsterdam ontstaan ook al de eerste files van de avondspits, maar de vertraging bedraagt hier slechts enkele minuten. Rijkswaterstaat verwacht dat deze files nog wel gaan toenemen, "maar niet meer dan normaal."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!