Alkmaar

Recordpoging van oceaanroeier Ralph Tuijn eindelijk gestart

22 januari 2019, 14.22 uur · Foto: Facebook

Whatsapp

Ruim een maand later dan gepland is Ralph Tuijn eindelijk begonnen aan zijn recordreis. De Castricumse oceaanroeier vertrok maandagochtend vanuit de Portugese havenstad Portimão naar het Zuid-Amerikaanse Frans Guyana, een tocht van ruim 6.000 kilometer.

Door de slechte weersomstandigheden op zee moest de 47-jarige Tuijn zijn recordpoging al meerdere keren uitstellen. Was het weer deze week niet beter geworden, dan was hij huiswaarts gegaan en was de recordpoging in het water gevallen, zo vertelde de roeier eerder aan NH Nieuws. 

Lees ook: Oceaanroeier Ralph Tuijn stelt recordpoging opnieuw uit

16 uur per dag roeien
Tuijn is al drie keer eerder naar Amerika geroeid, maar nu wil hij het wereldrecord soloroeien over de oceaan verbreken. De avonturier hoopt binnen vijftig dagen aan de andere kant te zijn. Het oude record staat op 96 dagen. Om dit te verbreken zal Ralph zestien uur per dag gaan roeien. Dag en nacht zal hij vier uur roeien afwisselen met twee uur rust.

Lees ook: Wereldrecordpoging roeier Ralph schiet niet op: "Ik roei alleen in de sportschool"

Met zijn oceaanoversteek wil hij geld ophalen en aandacht vragen voor de Plastic Soup Foundation. De avontuurlijke Castricummer is te volgen via zijn Facebook-pagina. Doneren voor het goede doel kan hier.

Lees ook: Oceaanroeier Ralph Tuijn vertrekt: 6.000 kilometer in 50 dagen

Wij spraken Ralph eerder uitgebreid over zijn geplande recordpoging én bijna-doodervaring bij een vorige oversteek over de oceaan. Hij werd overvaren door een reusachtige boot:

Ralph Tuijn wil weer nieuw wereldrecord vestigen roeien over Atlantische Oceaan - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp