Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Leemans Schoenen failliet verklaard: winkels voorlopig nog open

22 januari 2019, 09.48 uur · Foto: Google Streetview

Schoenhandel Leemans is failliet verklaard. Volgens de curator van de in 1895 opgerichte winkelketen met meerdere vestigingen in Noord-Holland wordt onderzocht of een doorstart mogelijk is.

Dat zegt curator Christiaan Zijderveld tegen het Haarlemse ondernemers- en bewonersplatform indebuurt.nl. "Voorlopig blijven de meeste winkels open, waaronder ook de winkels in Haarlem", zegt hij.

Lees ook: In beeld: Waardijk Schoenen uit de brand

"Er wordt momenteel gewerkt aan het onderzoeken van een doorstart", aldus de curator. Of dat gaat lukken, is nog niet te zeggen, al zegt hij tegen schoenvisie.nl dat er 'behoorlijke interesse' vanuit de markt is. 

Tamaris

Behalve in de Haarlemse Generaal Cronjéstraat en in Winkelcentrum Schalkwijk, heeft de keten ook vestigingen in IJmuiden, Beverwijk, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Amsterdam en Purmerend. De keten voert ook de naam Tamaris, waarvan de enige Noord-Hollandse winkel in de Haarlemse Grote Houtstraat is gevestigd. 

Zoals gezegd: de geschiedenis van de keten gaat zo'n 125 jaar terug. In 1895 opende het echtpaar Leemans de eerste winkel in de Amsterdamse Kinkerstraat. In totaal heeft de keten twintig winkels in Nederland. Net als de fysieke winkels blijft de webshop voorlopig open. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!