Whatsapp

West-Friesland

Simon Schouten wint eerste marathon op natuurijs

21 januari 2019, 21.18 uur · Aangepast 21 januari 2019, 22.31 uur

Simon Schouten heeft in Haaksbergen de eerste schaatsmarathon van deze winter op natuurijs gewonnen. Na 100 ronden was de 28-jarige rijder uit Andijk van Royal A-ware de sterkste in de eindsprint van een kopgroep van tien man.

Schouten won de afgelopen twee winters de eerste marathon op natuurijs eveneens, vorig seizoen in Haaksbergen en twee jaar geleden in Noordlaren.

Lees ook: Simon Schouten maakt zich op voor eerste marathon op natuurijs: "We gaan er weer voor!"

Vorig jaar sleepte ook Simons zus Irene goud in de wacht in Haaksbergen, maar dan bij de vrouwen. Zij kan er dit jaar helaas niet bij zijn omdat ze aan het fietsen is op Tenerife. "Die zal wel flink balen", aldus haar broer. Bij de vrouwen won Rixt Meijer dit jaar.

Weissensee
Lang niet alle erkende marathonrijders, onder wie de gevreesde Gary Hekman (AB Vakwerk), waren in Haaksbergen van de partij. Een deel van het peloton was eerder al naar Oostenrijk gereisd waar de komende week op de Weissensee vier grote wedstrijden op het programma staan, waaronder de Open NK (zaterdag) en de Alternatieve Elfstedentocht (30 januari).

Schouten vertrekt vanavond laat ook nog naar de Weissensee. Eigenlijk zou hij eerder vandaag al naar Oostenrijk vertrekken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
ANP
ANP
Whatsapp