Whatsapp

Sport

Simon Schouten maakt zich op voor eerste marathon op natuurijs: "We gaan er weer voor!"

21 januari 2019, 18.34 uur · Aangepast 21 januari 2019, 19.21 uur

Vorig jaar won hij goud en dit jaar is hij dat uiteraard weer van plan. Schaatser Simon Schouten uit Andijk staat vanavond aan de start in Haaksbergen, waar de eerste marathon op natuurijs wordt verreden. "Vanavond gaan we er weer voor!"

De schaatskoorts in Nederland loopt inmiddels behoorlijk op en Simon kan dan ook niet wachten om vanavond te starten. "Ja super, absoluut. Ik ben altijd wel gecharmeerd van zulke wedstrijdjes." 

Lees ook: Simon Schouten wint eerste marathon op natuurijs

Vorig jaar sleepte ook Simons zus Irene goud in de wacht in Haaksbergen, maar dan bij de vrouwen. Zij kan er dit jaar helaas niet bij zijn omdat ze aan het fietsen is op Tenerife. "Die zal wel flink balen" aldus haar broer.

Weissensee
Simon zelf had eigenlijk ook andere plannen vandaag. Hij zou 's middags al naar de Weissensee in Oostenrijk vertrekken, maar vanwege de marathon in Haaksbergen wordt dat nu pas vanavond laat. Een extra grote tas gaat er daarom met hem mee.

De Andijker vindt schaatsen in het oer-Hollandse Haaksbergen stiekem toch wel mooier dan in Oostenrijk: "Ja, schaatsen is een Nederlandse sport, laten we dat lekker zo houden. Anders kunnen we ook naar de Noordpool elk jaar. Maar we hebben ons publiek ook nodig!"

Bij de schaatsmarathon in Haaksbergen starten vanavond om 19.00 uur de vrouwen en om 20.00 uur de mannen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp