West-Friesland

Tweeënhalf jaar cel voor afperser Nikki Lee uit Medemblik

21 januari 2019, 14.46 uur · Aangepast 21 januari 2019, 15.00 uur

NH Nieuws
NH Nieuws

MEDEMBLIK - De 25-jarige Ricardo van der S. uit Den Bosch is veroordeeld tot dertig maanden cel voor een reeks aan strafbare feiten, waaronder het stelen en delen van een pikante video van Nikki Lee Janssen uit Medemblik.

Behalve voor het hacken van Nikki Lee's Dropbox-account en het verspreiden van de video veroordeelde de rechtbank Van der S. voor smaad, oplichting en witwassen.

Lees ook: 2,5 jaar cel dreigt voor afperser Medemblikse Nikki Lee 

Hij dupeerde tientallen mensen, onder wie 23 klanten van Bol.com en Wehkamp. Via phishing achterhaalde hij hun inloggegevens, om vervolgens op hun naam dure spullen te bestellen en die na ontvangst door te verkopen.

Rekeningen plunderen
Ook maakte hij zich schuldig aan een veelvoorkomende manier van fraude via Marktplaats: hij leidde adverteerders naar een nagemaakte ABN Amro-website en liet hen daar 1 cent overmaken. Op die manier achterhaalde hij hun toegangscodes, om vervolgens hun rekening te plunderen.  

Lees ook: Nikki Lee Janssen wil dat slachtoffers van online shaming serieus genomen worden

Nadat hij Nikki Lee's Dropbox had gehackt, probeerde hij haar af te persen door te dreigen een erotische video openbaar te maken. Toen ze weigerde te betalen, voegde Van der S. de daad bij het woord en plaatste het filmpje op Dumpert. 

Schadevergoeding
Het vonnis is gelijk aan de eis, wat betekent dat een derde van zijn celstraf voorwaardelijk is. Daarnaast moet hij de gedupeerden in totaal tienduizenden euro's aan schadevergoedingen betalen. 

Bekijk in de video hieronder Nikki Lee's reactie op de eis, zoals de officier van justitie die twee weken geleden formuleerde. "Wat mij betreft kan zijn straf niet hoog genoeg zijn." 


💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!