Start van hoofdcontent

PURMEREND

nl

VIDEO: 'Veel aandacht en interesse' voor terror-oehoe in Roe(hoe)meense zoo

21 januari 2019, 14.15 uur · Foto: DIGI24

De ster van de Purmerendse terror-oehoe is wederom rijzende. Nadat zijn wijze kop jaren geleden regelmatig Nederlandse voorpagina's haalde, is de 'agressieve uil uit Nederland' nu ook in het Oost-Europese land het gesprek van de dag. Een nationale tv-zender wijdde zelfs een reportage aan de oehoe.

"Uil die Nederlanders terroriseerde voor heropvoeding naar Roemenië", kopt DIGI24 op haar website. De zender schrijft dat de oehoe lange tijd nietsvermoedende voorbijgangers aanviel, en daarom naar een dierentuin werd gebracht. 

Lees ook: Terror-oehoe uit Purmerend is wereldnieuws

Die dierentuin is Artis, waar de terror-oehoe tot voor kort verbleef. Toen bleek dat de Amsterdamse dierentuin een aantal vogelsoorten moest afstoten, werd besloten een nieuwe plek voor de oehoe te zoeken. Dat werd Tirgu Mures Zoo, in de Roemeense stad Târgu Mures. 

Lees ook: Van Purmerend via Artis naar een Roemeense zoo: hier woont de 'terror-oehoe' nu

Op verzoek van NH Nieuws stuurde de directie van de dierentuin al enkele foto's van de oehoe, maar dankzij DIGI24 zijn er nu ook bewegende beelden van de veelbesproken roofvogel: 

Ondanks zijn twijfelachtige reputatie, twijfelde directeur Gorea geen moment toen hij de vogel kreeg aangeboden. "Ook omdat we al andere exemplaren van deze soort hebben." Volgens Gorea heeft de terroroehoe zich onder de jongste dierentuinbezoekers inmiddels tot publiekslieveling ontpopt. "Er is veel interesse en aandacht voor dit exemplaar, en mogelijk willen ook Nederlanders die met hem in aanraking zijn geweest naar Târgu Mures komen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!