Ga naar Content
Gooi

Goois Natuurreservaat wil af van loslopende honden in heidegebieden

21 januari 2019, 12.57 uur · Aangepast 21 januari 2019, 15.14 uur
Door: Carina Gutker · Foto: Adobe Stock / NB. Dit is niet de hond uit het artikel.

Het Goois Natuurreservaat ziet steeds vaker loslopende honden over de heidegebieden lopen. Koeien raken daarvan gestrest en kunnen dit afreageren op mensen. Bovendien kunnen honden wild doden en holen graven. Het reservaat is ze daarom spuugzat en plaatste onlangs een oproep op sociale media om de eigenaar van één van de honden te vinden.

Dat schrijft de Gooi en Eemlander, die sprak met boswachter John Didderen. "De laatste twee, drie weken heb ik het zelf diverse keren gezien", aldus Didderen, "en van mijn collega's heb ik ook wel een paar voorbeelden gehoord."

De boswachter ziet zowel honden loslopen waarvan de eigenaar in de buurt is als honden die in hun eentje rondrennen. Naar aanleiding van dat laatste plaatste het reservaat onlangs een oproep op sociale media om de eigenaar van één van de honden te vinden (zie de video hieronder).

(Tekst gaat verder onder de video)

Didderen zegt dat hij inmiddels een idee heeft van wie het dier is en dat hij niet direct uit is op een boete: "Maar als er strafbare dingen gebeuren is dat zeker een mogelijkheid."

Tong op de bek
Het gaat hem ook vooral om het waarschuwen van hondeneigenaren die hun dieren zomaar laten loslopen in de tuin. "Dan komen die honden een paar uur later terug met de tong op de bek, en dan denkt dat baasje dat ze lekker hebben gerend. Klopt ook wel, maar wat ze verder hebben uitgespookt, daar hebben ze geen idee van."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!