Noordkop & Texel

IJsclub Den Helder wil als eerste van Noord-Holland open: "Nog 2.5 centimeter"

20 januari 2019, 17.29 uur · Aangepast 20 januari 2019, 18.12 uur

NH Nieuws

DEN HELDER - Het zijn spannende tijden voor IJsclub Den Helder. Nog een paar centimeter is er nodig voordat de ijsclub als eerste van Noord-Holland de baan kan openen.

"Nou, daar gaan we", zegt ijsmeester Hans Waasdorp hoopvol. Op dit moment ligt er tweeënhalf centimeter aan ijs op de baan. Bij vijf centimeter kunnen de eerste kinderen op de baan. "De vooruitzichten zijn goed", vertelt hij. "Alleen er wordt sneeuw verwacht, daar zijn we een beetje bang voor. Dat is het einde."

Lees ook: Kolhorn hoopvol na één nacht vorst: "Kleine kans dat we volgende week open gaan"

De vereniging zit in grote spanning. Voor dinsdag is er sneeuw verwacht die roet in het eten kan gooien. "Hopen en bidden naar alle goden die hier over gaan", is het enige dat de vereniging volgens voorzitter Joop van Schie kan doen. "En hopen dat ze een beetje mee willen werken."

Allereerste
De ijsclub wil de eerste vereniging van Noord-Holland zijn die open gaat. "Dat is gewoon de eer denk ik", zegt ijsmeester Hans Waasdorp. "Het gevoel van 'we zijn het eerste open'. Net als in de Achterhoek met de marathon. Dat is ook gewoon een wedstrijd."

Ook de schaatsliefhebbers houden het ijs goed in de gaten "Zodra die open is moeten we er op", vertelt een echtpaar dat het ijs door de poort aan het bekijken is. "Na een paar dagen is het weer voorbij."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!