Zaanstreek-Waterland

Prikstokchallenge groot succes in Landsmeer: "Game on!"

20 januari 2019, 16.55 uur · Aangepast 20 januari 2019, 17.11 uur

NH Nieuws

LANDSMEER - Martijn de Vries uit Landsmeer is goed bezig. Gewapend met een prikstok ruimt hij wekelijks het afval in zijn dorp op. En daarmee heeft hij nu succes op Facebook.

Martijn kreeg zoveel positieve reacties dat hij besloot een 'challenge' van zijn actie te maken. Nu daagt hij op Facebook andere mensen uit om ook te gaan prikken. De een na de ander wordt genomineerd.

"De mensen moeten eens wat netter worden in Nederland", zegt Martijn, die zich enorm ergert aan al het zwerfafval.

Zielig voor de dieren
De jongste deelneemster die vandaag meeprikt is de 8-jarige Gigi. Zij vindt al het plastic op straat vooral zielig voor de dieren. "Vorige keer was er bij ons een egeltje en die had van de McDonald's een plastic dingetje op z'n hoofd. En mijn moeder kreeg dat er niet af!"

Lees ook: Gerda ruimt zwerfafval in omgeving op: "Wel eens matras met lattenbodem gevonden"

"Het is niet te geloven wat hier allemaal ligt", roept Martijn uit. Tussen de rommel vindt hij van alles. "Ja veel op parkeerplaatsen, van die witte doekjes. Drie keer raden wat daarmee gebeurt hè natuurlijk, met die witte doekjes."

Na een half uur prikken heeft Martijn al een kar vol afval verzameld. Hoog tijd om de volgende deelnemers te nomineren voor de challenge! "Game on!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!