Gooi

Tuinhuis drijft Bussumers uit elkaar: "We zitten hier helemaal vrij en dan dit..."

20 januari 2019, 13.04 uur · Aangepast 20 januari 2019, 13.19 uur

BUSSUM - Een groep buurtbewoners in Bussum is het zat. Een van de buren heeft een vergunning gekregen voor een tuinhuis van maar liefst vijf meter hoog. De buurt is not amused: "Heel jammer dat dit kan gebeuren."

"Het is één groot blok dat zowel de zon blokkeert als de lucht en het uitzicht", vertelt bewoonster Marijke Broekhuijsen voor de camera van NH Nieuws. "We hopen natuurlijk dat de vergunning wordt teruggedraaid."

Steigers
Met 'we' doelt de Bussumse op de bewoners van de Meijerkamplaan. Hoewel het tuinhuis nog moet worden gebouwd, hebben de buurtbewoners het alvast nagebouwd met steigers om alvast een indruk te krijgen hoe het eruit gaat zien. "Achter mij zie je het bouwwerk dat aan de hand van de tekeningen zo natuurgetrouw mogelijk is nagemaakt", legt Gijs van den Dungen, een van de omwonenden, uit.

Broekhuijsen vult aan: "Het tuinkarakter van de hele buurt wordt aangetast op deze manier. Dat is de reden waarom bijna iedereen hier een huis heeft gekocht. Je koopt het voor de tuin. Je komt binnen en denkt 'dit is het'."

(Artikel gaat verder onder de video)

Uitzicht
Weer een andere buurtbewoonster, Manon Fallon, dan: "Het houdt veel zonlicht tegen en het gaat natuurlijk om het uitzicht. We zitten hier helemaal vrij en dat dit bouwwerk is 'vergund' begrijpen we niet'."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!