Ga naar Content

Wuytens wil zo snel mogelijk weer 90 minuten spelen

Tijdens het trainingskamp in Turkije maakte Stijn Wuytens voor het eerst in lange tijd weer speelminuten voor AZ. Zaterdagavond volgde zijn officiële rentree. De centrale verdediger verving tegen FC Utrecht in de slotfase Oussama Idrissi.

"Tuurlijk voelt dit anders dan tegen Fenerbahce. Dit is om het echie. Een mooie pot. Er stond wel wat spanning op en dan is het mooi dat je hier je eerste minuten mag maken", aldus Wuytens. 

Lees ooK: AZ wint eerste duel na winterstop van FC Utrecht

Het waren er tien, maar voor de 29-jarige Belg tien hele kostbare minuten. Sinds de verloren bekerfinale tegen Feyenoord verbleef hij in de lappenmand. Een lastige buikspier/liesblessure belette hem om te spelen. Een revalidatieprogramma leidde niet tot het gewenste resultaat, waarna alsnog een operatie volgde. 

Wuytens: "Het heeft heel lang geduurd, omdat het een heel lastige blessure is. Ik heb altijd mijn best gedaan en de medische staf ook. Het heeft zo moeten zijn. Ik moet nog intensiever trainen om het gebied te vesterken, zodat ik zo snel mogelijk klaar ben om weer negentig minuten te kunnen spelen. Als het aan mij ligt, moet dat niet lang meer duren."

Foto: Pro Shots/Stanley Gontha