Ga naar Content
Amsterdam

Oud-bewoners ADM-terrein protesteren met slaapfeestje op de Dam

19 januari 2019, 20.40 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Een grote groep oud-bewoners van het ADM-terrein in Amsterdam demonstreert vanavond en vannacht op de Dam. De oud-bewoners zijn van plan om op het plein te gaan slapen.

Doordat het ADM-terrein begin deze maand werd ontruimd, raakten de bewoners hun huis kwijt. 21 jaar lang was het terrein een vrijplaats voor kunstenaars en creatievelingen. Het door de gemeente aangeboden alternatief, de slibvelden in Amsterdam-Noord, was voor veel ADM'ers niet goed genoeg.

Slaapzakken en tentjes
Om te demonstreren tegen de ontruiming van het terrein, kampeert een aantal oud-bewoners vanavond op de Dam. Ze hebben slaapzakken en tentjes meegenomen. Naar verluidt zijn er zo'n honderd demonstranten.

Lees ook: Raad van State: bewoners ADM-terrein moeten op Eerste Kerstdag weg

Behalve het kamperen, hebben de oud-ADM'ers verschillende andere festiviteiten gepland. Zo zijn er muziekoptredens, speeches en spelletjes. "Dit is onze stad. Maar we zijn niet welkom hier", schrijven de oud-bewoners in een persbericht. "In Amsterdam wonen is een privilege geworden. Sociale huurwoningen worden verkocht op de vrije markt en de huurprijzen zijn onbetaalbaar."

Tot morgenochtend blijven
De demonstranten mogen volgens een agent tot 06.00 uur morgenochtend op de Dam blijven. Mogelijk blijft het niet bij deze demonstratie. De oud-bewoners overwegen om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Inter Visual Studio / Lorezo Derksen