Start van hoofdcontent

ZANDVOORT

nl

Reddingboten zoeken naar overboord geslagen man

19 januari 2019, 20.04 uur · Aangepast 20 januari 2019, 09.56 uur · Foto: NieuwsFoto / Laurens Bosch

Verschillende reddingboten zijn op de Noordzee op zoek naar een man die overboord zou zijn geslagen. Het schip waarop de zeeman zat, ligt in de buurt van Zandvoort.

Rond 18.45 uur werd er alarm geslagen dat een opvarende werd vermist. Het schip waarop de man zat, is 185 meter lang en 32 meter breed. Volgens een woordvoerder van de KNRM komt het schip uit Italië en lag het te wachten om de haven van Amsterdam in te mogen of juist terug de zee op te gaan.

Drie reddingboten van de KNRM zijn naar de man op zoek. Het gaat om boten van Wijk aan Zee, IJmuiden en Zandvoort. Rond 19.45 uur kwamen ze vermoedelijk aan in het gebied waar ze moeten zoeken. Ook het vliegtuig van de Kustwacht zoekt mee en andere schepen in de buurt wordt ook gevraagd op te letten. Later hielpen ook reddingboten uit Katwijk en Noordwijk. 

Maanden stil
De woordvoerder va
n de KNRM legt uit dat er voor de kust van Nederland een soort snelweg is waar grote schepen varen. Ze moeten toestemming krijgen om naar de haven te varen. Sommige schepen liggen weken of maanden stil. Bij dit schip is het onduidelijk of het al in Amsterdam is geweest om te laden of lossen, of dat het er nog heen moet.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!