Start van hoofdcontent

Sport

nl

Fans verrassen zieke Kistemaker met honderden beterschapskaartjes: "Alles voor De Kist"

19 januari 2019, 17.38 uur · Foto: Supporters De Graafschap

Oude liefde roest niet, zeker niet voor een icoon als Simon Kistemaker. De oud-trainer die bij de achterban van Telstar en De Graafschap een heldenstatus geniet, is ernstig ziek en dus werd hij vanmiddag thuis in Heemskerk verrast met een bijzonder bezoekje.

Een groepje De Graafschap-supporters kwam na bijna twee uur rijden vanuit Doetinchem even na het middaguur aan bij het huis van 'De Kist', vertelt een van de fans, Hans Boesberg. Het mag dan alweer zo'n 25 jaar geleden zijn dat de Heemskerker trainer was bij De Graafschap, hij is er nog altijd mateloos populair, leggen de Achterhoekers hun bezoekje aan de IJmond uit. "Als het nog een paar uur verder was, zouden we het ook doen. Alles voor De Kist", aldus Maarten Hagelstein.

Ouderwetse kaartjes
Enkele dagen geleden werd bekend dat Kistemaker hartproblemen heeft en binnenkort wordt geopereerd. De supportersgroep aarzelde geen moment en startte een actie op om hem te steunen. In no time werden ruim tweehonderd kaarten verzameld met daarop beterschapswensen en andere opbeurende woorden. Een mooie ouderwetse manier die goed past bij hun favoriete trainer, licht fan Jan Eggink toe. Lachend: "De Kist is niet een man om te WhatsAppen."

Lees ook: Simon Kistemaker kampt met hartproblemen

Toen Kistemaker en zijn vrouw Thea vanmiddag de deur open deden, dacht De Kist dat hij alleen bezoek kreeg van wat voetbalfans. Hij wist niet dat ze een enorme berg beterschapskaartjes bij zich hadden. En dat niet alleen, want hij kreeg ook een prachtig portret overhandigd, gemaakt door niemand minder dan Achterhoek-boegbeeld Bennie Jolink.

(Artikel gaat verder onder de foto)

"Simon is niet iemand die snel een traan laat", vertelt supporter Frank Seggelinck. "Maar het was wel duidelijk dat hij onder de indruk was. Thea zei ook een paar keer 'goh, wat een hoop kaarten'."

(Artikel gaat verder onder de video)

Fans verrassen zieke Kistemaker met honderden beterschapskaartjes - NH Nieuws

D'ran
Als ze in de auto op de weg terug zitten, neemt het kwartet ruim de tijd te vertellen waar Kistemakers populariteit vandaan komt. "Hij staat voor onverschrokkenheid. D'ran, zoals wij zeggen. Ook onder zijn leiding was De Graafschap een club van promoveren en weer degraderen. Maar dan wel strijdend ten onder gaan hè. Met het hoofd omhoog. Zo'n man is het. Hij geeft alles."