Ga naar Content

Buurtshuttle moet eenzaamheid ouderen in Hilversumse wijk tegengaan

Vanaf 1 maart gaat een buurtshuttle rijden in de Hilversumse wijk Kerkelanden. Het elektrische karretje is bedoeld voor snelle en korte ritjes in de wijk en is een uitkomst voor eenzame ouderen en mensen die slecht ter been zijn.

De buurtmobi, zoals het karretje gaat heten, biedt plaats aan drie mensen, twee rollators en de boodschappen. Een ritje kost 1,50 euro. "Het zal vaak gaan om ritjes van het woonzorgcentrum naar het winkelcentrum. Maar ook naar eventueel familie vrienden, naar het zwembad of naar het gezondheidscentrum. Alles kan zolang het maar in de buurt is", licht bestuursvoorzitter Jerry Braaksma toe.

Heel veel ouderen
In Kerkelanden wonen bovengemiddeld veel ouderen. 36 procent van de mensen is ouder dan 65 jaar. De meeste ouderen wonen in zorgflats op flinke afstand van het winkelcentrum. "Het busje is bedoeld voor de mensen die te lang in hun woning zitten en weinig onder de mensen zijn", vertelt initiatiefnemer Monique Gijsman. "Al gaan ze maar even naar het buurthuis en drinken ze een kop koffie met een gebakje, ze zijn er toch even uit." 

Het buurtinitiatief wordt volledig gedragen door vrijwilligers. Inmiddels hebben 21 mensen zich aangemeld. Toch is er nog grote behoefte aan meer vrijwilligers die een paar uurtjes willen helpen als chauffeur of telefonist. Meer informatie over de shuttle vind je hier.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws