Zaanstreek-Waterland

KLM-fan heeft museum aan huis: "Het liefst zou ik in een Boeing wonen"

19 januari 2019, 13.38 uur · Aangepast 19 januari 2019, 14.23 uur · Door Rachel Morssink

NH Nieuws / Rachel Morssink

ZAANDAM - "Ik zet KLM in goud op een voetstuk." Roberto Nooren is naar eigen zeggen de grootste KLM-fan van Zaandam en omstreken. "Mijn droom is om in een Boeing 747 te wonen." Zijn KLM-museum aan huis is niet open voor publiek, maar NH Nieuws kreeg een exclusief inkijkje.

Roberto staat ons al buiten op te wachten. Van top tot teen in het KLM-blauw gekleed dirigeert hij de auto met 'vliegtuiggebaren' naar de parkeerplaats. "Welkom in mijn museum!"

Ook de woon- en slaapkamer van Roberto zijn blauw gekleurd. Tassen, vlaggen, collages en vliegtuigen: alles, maar dan ook alles van KLM. "Het staat een beetje vol," zegt hij. Met een Boeing 747 op schaal navigeert hij door de smalle doorgang naar zijn slaapkamer. "Ik moet goed uitkijken, want als ik mijn nek breek, dan valt 'ie."

Praktisch piloot
Hij kijkt graag naar de vliegtuigmodellen vanonder z'n blauwe dekbed, maar Roberto houdt ook enorm van het vliegen zelf. "Jazeker, ik ben praktisch piloot." Op een groot bord wijst hij alles aan in de cockpit. "Als de crew onwel wordt, kan ik het vliegtuig veilig aan de grond zetten." Echt? "Ja, ik zal geen mensen de dood injagen."

Hij deelt zijn liefde voor de luchtvaart met goede vriend Ed Siegrest. "We maken samen mooie reizen. Het begon met een weekendje London en nu maken we ook verre reizen naar Indonesië", vertelt Ed. Hij is eveneens groot fan. "Ik heb ook wel wat KLM-spullen, maar bij Roberto staat het veel voller, haha."

100 jaar KLM
KLM bestaat dit jaar honderd jaar. Roberto feliciteert de luchtvaartmaatschappij en de topman Pieter Elbers:

(Artikel gaat verder onder de video)

"Ik zou dolgraag als vrijwilliger werken bij de festiviteiten rond het honderjarig bestaan van de airline. Al moet ik er een cursus voor doen, ik wil meehelpen!"

Droom
Roberto heeft nog een droom. "Het liefst zou ik in een Boeing 747-400 wonen, dat is mijn lievelingsvliegtuig." De woonkamer en keuken komen in de romp. "Maar ik slaap natuurlijk in de cockpit," vertelt hij. Het museum kan dan meeverhuizen. "Genoeg ruimte om dan wel bezoekers te ontvangen."

Van alle vliegtuigen vindt Roberto de Boeing 747-400 de allermooiste. In deze video legt hij uit waarom: 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!