Noordkop & Texel

Slogan-oorlog: Alkmaar kopieert promotiespreuk van Schagen

18 januari 2019, 20.00 uur · Foto: Ed van Oerle via Schagen FM

Whatsapp

Sinds kort hangen grote billboards langs de randweg van Alkmaar, waarin de gemeente zich aanprijst als 'Alkmaar Marktstad'. Toch is het gemeente Schagen die al lange tijd gebruik maakt van slogan 'Schagen Marktstad'. Daarom is de gemeente Schagen niet blij met het copycat-gedrag van Alkmaar.

De stad Schagen startte in 2017 met de slogan 'Schagen Marktstad', vertellen zij aan mediapartner Schagen FM. De markt is volgens de initiatiefnemers van de stad Schagen al eeuwen het middelpunt van de regio. Er werden destijds een speciaal logo en een website gelanceerd om Schagen als marktstad te promoten.

Dat Alkmaar nu ook de naam Marktstad gebruikt, valt niet in goede aarde bij de ondernemers in Schagen: "Dat snappen wij ook niet, zeker niet omdat ze als Kaasstad te boek staan." Ook Schagens horecavertegenwoordiger Piet Hein de Boer is kritisch: "Uiterst bedenkelijk!"

Lees ook: Ellende met buurtbussen na schrappen buslijn 150 tussen Alkmaar en Schagen

Wethouder Jelle Beemsterboer van CDA Schagen is minder kritisch. "Dit is natuurlijk het goed recht van de ondernemers in Alkmaar. Eigenlijk is het ook wel een mooi compliment voor Schagen Marktstad”, is zijn reactie.

Iniatiefnemers van Schagen Markstad hebben een verzoek ingediend om de naam 'markstad' te registreren. Maar het is de vraag of dit gaat lukken, want Purmerend is ook al ruim 75 jaar 'Purmerend Markstad'. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp