West-Friesland

Gewonde Dakar-rijder Marcel Piek weer thuis na val: "Voor geen goud willen missen"

18 januari 2019, 22.00 uur · Aangepast 18 januari 2019, 22.22 uur

NH Nieuws

ZWAAGDIJK-WEST - Na de zesde dag van de Dakar komt Marcel Piek uit Zwaagdijk lelijk ten val waardoor hij zijn avontuur moet stoppen. Hij is weer terug thuis en herstellende van de breuken in zijn gezicht.

"Na 180 kilometer lag er een verborgen steen. Normaal is dat niet zo erg, dan val je en ga je weer verder, maar ik ben ongelukkig terechtgekomen en buiten bewustzijn geraakt." Marcel kan zich niets meer van de klap herinneren. Als hij bijkomt, zitten er verschillende artsen om hem heen en wordt hij per helikopter naar het ziekenhuis in Lima gebracht. Daar constateren ze dat hij een gebroken nekwervel zou hebben en verschillende fracturen in zijn gezicht.

Lees ook: Zwaargewonde Zwaagdijkse Dakar-rijder Marcel Piek herinnert niks meer van val

Gebroken jukbeen
Na onderzoek blijkt uiteindelijk dat zijn nekwervel in orde is en dat er een stuk jukbeen naar binnen het hoofd is gedrukt. Hij mag terug naar Nederland en wordt ook in het AMC nog onderzocht. "Het hoeft niet geopereerd te worden, maar daar moet ik maandag over beslissen. Mijn gezicht is nu asymmetrisch." Beide ogen van Marcel zijn blauw en dik maar verder heeft hij gelukkig lichamelijk geen pijn. 

Lees ook: Motorcoureur Marcel Piek vertrekt naar Peru voor Dakar Rally: 'Ik kan niet wachten!'

Ondanks de tegenslag is Marcel euforisch over zijn ervaringen: "Om vier uur 's morgens sta je op en rijd je tot 's avonds laat om daarna in een bivak te overnachten. Het zijn lange en zware dagen maar dat is Dakar!"

Of Marcel ooit de Dakar helemaal zal uitrijden? "Uiteraard blijft het op mijn verlanglijst staan. Maar ik heb ruim een jaar keihard moeten trainen en financieel is het ook een hele kluif, dus of ik nog een keer zal gaan, dat weet ik niet."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!