Alkmaar

Wereldrecordpoging roeier Ralph schiet niet op: "Ik roei alleen in de sportschool"

18 januari 2019, 17.15 uur · Aangepast 18 januari 2019, 17.31 uur · Foto: @oceanrower_eu

Whatsapp

Omdat het weer op de Atlantische Oceaan maar slecht blijft, zit de Castricumse oceaanroeier Ralph Tuijn nog altijd in de Portugese havenstad Portimão. Hij heeft zijn wereldrecordpoging al meerdere keren moeten uitstellen en is het wachten inmiddels goed zat: "Het is zo frustrerend. Ik sta te popelen."

Het idee was om de oversteek van Portugal naar het Zuid-Amerikaanse land Frans-Guyana maken te maken in 55 dagen: een stuk sneller dan het huidige record dat op 96 dagen staat. Alleen gooit het slechte weer roet in het eten: "Ik bekijk het nog tot zondag of maandag. Als het dan nog niet is verbeterd, kom ik terug. Anders red ik het ook niet met andere plannen die ik gemaakt heb", zegt de roeier.

Lees ook: Oceaanroeier Ralph Tuijn vertrekt: 6.000 kilometer in 50 dagen 

Tuijn zit als sinds half december in de Portugese havenstad en inmiddels komen de muren op hem af: "Het is zo frustrerend, ik roei alleen maar in de sportschool. Ik bekijk het per uur en het wordt maar niet beter. Soms denk ik 'misschien kan ik tussen het slechte weer door', maar om nou binnen een paar dagen gered te moeten worden, is ook niks."

De moed lijkt hem inmiddels in de schoenen te zijn gezakt: "De kans is groter dat ik het moet afblazen dan dat ik nog ga vertrekken", verzucht hij. 

Plastic Soup Foundation
Tuijn zamelt met zijn roeitocht van ruim 6.000 kilometer geld in voor de Plastic Soup Foundation, die zich inzet voor het verminderen van plasticafval in de wereldzeeën.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp