Ga naar Content
Gooi

Bussumse Niels Harder doet bombastische gooi naar het Songfestival

18 januari 2019, 10.18 uur · Aangepast 18 januari 2019, 13.21 uur
Door: · Foto: Niels Harder

Hij goochelde zich al een weg naar de halve finale van Britain's Got Talent. Nu heeft Niels Harder een nieuw doel: Het Songfestival. De Bussumse danst en zingt zich een ongeluk in zijn nieuwe nummer 'Fire Vibe', en hoopt dat hij Nederland mag gaan vertegenwoordigen tijdens het Europese liedjesfestijn: "Ze zijn op de hoogte van mijn nummer", zegt hij hoopvol.

Halfnaakte dansers, windmachines en een outfit waar menigeen zich dood voor zou schamen: de videoclip bij het nummer schreeuwt aan alle kanten 'songfestival'. En dat is precies de bedoeling van de jonge alleskunner: "Iedereen zei dat ik mee moest doen aan het Songfestival. Daarom hebben we er een speciaal nummer voor geproduceerd. Het is een nummer dat voor mijn gevoel veel kans maakt", zegt hij enthousiast.

Lees ook: Goochelaar uit Bussum maakt publiek en jury gek in Britain's Got Talent

En mocht dit nummer niet aanslaan dan heeft Harder een ander nummer klaarliggen: "Die is in mijn ogen nóg beter, maar die hou ik nog even geheim. Het nummer heeft een grote kans om te winnen."

Britain's Got Talent
In 2017 deed Harder al eens een serieus gooi naar eeuwige roem met zijn deelname aan Britain's Got Talent. Niet geheel onverdienstelijk: hij haalde de halve finale met een hysterische goochelshow. Jurylid Simon Cowell was niet heel erg te spreken over de Nederlander: "Ik begreep helemaal niets van je optreden, het was totale chaos", luidde de kritiek destijds. 

Maakt het nummer van Harder kans op het Songfestival? Oordeel zelf: 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!