Zaanstreek-Waterland

NL
V

Shirley Soenjoto eist naam PVV Purmerend: "Wij beheren de gelden"

17 januari 2019, 22.18 uur · Aangepast 18 januari 2019, 22.42 uur · Foto: NH Nieuws

De strijd om de naam PVV-Purmerend is nog in volle gang. Zelfs partijleider Wilders heeft zich met de breuk in Purmerend bemoeid, maar voormalig fractievoorzitter Shirley Soenjoto laat zich de naam niet zomaar afpakken.

In de stad zijn nu twee PVV-fracties: die van Soenjoto/Van Dongen en die van Moinat. Soenjoto laat aan NH Nieuws weten dat alleen zij recht heeft op de naam PVV Purmerend en bovendien de stichting en gelden met die naam beheert.

Lees ook: Strijd om voorzitterschap PVV Purmerend leidt tot opsplitsing

"De rekening staat op mijn naam en de KvK ook", vertelt ze. "Bestuurders zijn de heer van Dongen en ik. Dit hebben we bij de notaris vastgelegd. Fractiegelden zullen (eerlijk) naar rato verdeeld worden."

Brief aan Wilders
Dit heeft ze partijleider Geert Wilders, die de kant van Moinat heeft gekozen, ook medegedeeld in een brief. "We werden niet bepaald gehinderd door kennis en ervaring, maar we hebben ons 100% ingezet. U laat uw eigen gemeenteraadsleden (!) met een groot gemak in de steek", schrijft ze.

"Als het hem niet bevalt, stapt hij maar naar de rechter", zo liet ze vervolgens aan de Raad weten. 

Lees ook: Volgende ronde in de Purmerendse PVV-strijd: "Wilders stapt maar naar de rechter"

Moinat zegt geen geld te hebben ontvangen uit de stichting. "Alleen een fractielid-vergoeding". Ze krijgt verder ook niets van de PVV, want "daar krijg je niets van".

Richten op de visie
De PVV'se vindt het allemaal heel vervelend, maar de 'soap' gaat langs haar heen, zo vertelt ze tijdens de vergadering (waar Soenjoto niet aanwezig was). "Het wordt geregeld door een andere laag (Ilse Bezaan van de PVV Noord-Holland, red.). Ik ga me richten op mijn visie van de PVV."

Daar hoort het kinderpardon volgens Moinat pertinent niet bij. "Het pardon is ook voor de breuk nooit besproken." Wat dan wel de reden is van de splitsing in de partij, wil ze niet zeggen. "Ik ga niet met modder gooien." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!