Ga naar Content
Sport

Mike Snoei: "Nog even doorbijten, maar er komt versterking"

17 januari 2019, 20.16 uur · Aangepast 18 januari 2019, 11.08 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Wouter Dill

Telstar-trainer Mike Snoei moet het vrijdagavond tegen NEC nog doen zonder de beloofde versterkingen. Technisch directeur Piet Buter is druk bezig om twee aanvallers aan de selectie van Telstar toe te voegen en ondanks dat de vooruitzichten goed zijn, is er nog geen witte rook op sportpark Schoonenberg.

Tegen NEC bestaat de selectie van Telstar uit slechts zestien man. Toine van Huizen is geschorst nadat hij de vorige wedstrijd zijn vijfde gele kaart pakte. Jasper van Heertum, die uit tegen FC Eindhoven geblesseerd raakte, is nog steeds niet fit.

Snoei was na de wedstrijd tegen Helmond Sport over een aantal zaken ontevreden en gaat het elftal op een aantal plaatsen wijzigen. Wat precies de veranderingen zijn, wil Snoei niet prijsgeven, maar veel keuzes heeft hij niet. 

Geen directe concurrent
Ondanks dat het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen slechts twee punten is, ziet de oefenmeester de Nijmegenaren niet als directe concurrent. "NEC is een ploeg die normaal om de titel mee moet doen. Zij hebben een spelersbudget van ruim twee miljoen en een stadion en publieke belangstelling die eredivisiewaardig is." 

Snoei verwacht verder dat NEC aan het eind van de rit gewoon gaat meespelen om een plek in de eredivisie. "De titel kunnen ze vergeten, maar Jack de Gier (trainer, red.) en zijn ploeg kunnen straks in de play-offs zomaar verrassen."

Druijf
Dat NEC met AZ-huurling Ferdy Druijf de eerste winterversterking al wel binnen heeft, geeft het verschil met Telstar aan. Snoei: "Piet Buter doet zijn stinkende best om versterkingen binnen te halen, maar hij zit vooralsnog gewoon in de wachtkamer." 

Behalve Druijf staan in Nijmegen ook Tom Overtoom (ex-Ajax, HFC Haarlem en FC Volendam) en Marco van Duin (ex-HFC Haarlem) onder contract. Normaal gesproken hebben de middenvelder en de keeper een basisplek. Daarentegen zette De Gier deze week Anass Achahbar en Brahim Darri uit de selectie. "Je weet nooit wat voor effect dat heeft op de spelersgroep. Mogelijk zijn ze extra gebrand om iets te laten zien", aldus Snoei.

NH Sport
NEC - Telstar begint vrijdagavond om 20.00 uur. Verslaggever Rob Wanst  doet voor NH Sport live-verslag op de radio. De uitzending begint om 19.00 uur.