Alkmaar

Opnieuw ingebroken bij jeu-de-boulesvereniging en kinderboerderij in Zuid-Scharwoude

17 januari 2019, 20.13 uur · Aangepast 17 januari 2019, 21.21 uur · Foto: NH Nieuws

Whatsapp

"Het is niet te geloven. Na de afgelopen positieve berichten, hebben we helaas weer slecht nieuws", is te lezen op de Facebook-pagina van kinderboerderij De Beestenboel in Zuid-Scharwoude. Vorige week vrijdag is er voor de tweede keer in een half jaar tijd ingebroken, en wederom ook bij de naastgelegen petanqueclub Les Milles Iles.

In juli 2018 was het voor het eerst raak en werd er veel schade aangericht. In december werd nog eens ingebroken, maar toen alleen bij de kinderboerderij.

Lees ook: Grote schade na inbraak bij kinderboerderij en Jeu de Boules-vereniging

Wat het nog heftiger maakt voor De Beestenboel, is dat er net beveiligingscamera's waren gekocht. Zaterdag zouden ze opgehangen worden, maar nu zijn ze gestolen. "Woedend zijn we, boos, machteloos, we hopen dat de daders nu eindelijk eens gepakt worden. De dieren zijn gelukkig allemaal oké."

Schade
Bij Les Milles Iles is op dezelfde wijze ingebroken als een half jaar geleden, zo meldt Langedijk Centraal. Ook nu werd het rolluik voor de voordeur gesloopt en werd er een raam ingeslagen.

De schade liep toen op naar 600 tot 800 euro, maar toen stond het alarm niet aan en was er tijd om buit te scoren. Nu was het alarm wél ingeschakeld en dat schrok de dieven af. Vanwege dezelfde handelswijze wordt vermoed dat het om dezelfde daders gaat.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp