Noordkop & Texel

NL
V

Eindelijk duidelijkheid: stadhuis Den Helder verhuist naar oude rijkswerf Willemsoord

17 januari 2019, 18.45 uur · Aangepast 17 januari 2019, 19.40 uur

Het nieuwe stadhuis van Den Helder komt te staan op de oude rijkswerf Willemsoord. Het gemeentebestuur heeft dat vanmiddag bekend gemaakt. Om de gehele gemeentelijke organisatie op de oude rijkswerf te kunnen huisvesten is bijna zestien miljoen euro nodig.

De beslissing valt na jarenlang discussiëren over de opties nieuwbouw of renoveren van het huidige stadhuis. Den Helder heeft afgelopen najaar een studie laten doen naar verschillende locaties in de stad. Het gebouw 72 en 66 op de oude rijkswerf zijn als beste optie uit de bus gekomen als het gaat om betaalbaarheid en bereikbaarheid.

Tekst gaat door onder de video:

Nieuwe zoektocht naar een plek voor stadhuis Den Helder - NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

Het gemeentebestuur huist sinds afgelopen zomer al tijdelijk op het Kooypunt aan de rand van de stad. De publieksbalie bevindt zich nog wel in het oude stadhuis, maar dat gaat ter overbrugging naar het voormalige stadhuis aan de Kerkgracht. Een deel van de ambtenaren verhuist ook tijdelijk naar het Kooypunt.

'Parkeerinfarct'
Ondernemers op de rijkswerf zijn niet allemaal enthousiast over komst van het stadhuis, laten zij weten aan onze nieuwspartner Den Helder Actueel. Timo de Vries van Kade60 vreest een 'parkeerinfarct': "Nu al is er een tekort aan parkeerplaatsen en kunnen onze gasten vaak al niet parkeren."

Lees ook: Eindelijk verhuizen ambtenaren naar nieuw onderkomen

Arie Verhoef van de Pimpandoer start binnenkort zijn café op Willemsoord. "Als ondernemer zou ik het fantastisch vinden, want er werken veel mensen en er komen veel bezoekers, dus voor de horeca is dat een voordeel. Verder hoop ik wel dat dit niet betekent dat grote evenementen straks niet meer op Willemsoord plaats kunnen vinden."

Het voorstel wordt komende maand besproken in de gemeenteraad van Den Helder.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!