Zaanstreek-Waterland

NL
V

Volgende ronde in de Purmerendse PVV-strijd: "Wilders stapt maar naar de rechter"

17 januari 2019, 18.56 uur · Foto: NH/Mischa Korzec

"Als u zo omgaat met hen die hun best hebben gedaan voor uw partij, dan vrezen wij wat er gaat gebeuren met Nederland als u de macht krijgt!" Het zijn straffe uitspraken die voormalig PVV Purmerend-fractievoorzitter Shirley Soenjoto aan Geert Wilders heeft geschreven in een brief.

Wilders nam afgelopen dinsdag via Twitter afstand van de Purmerense partij, nadat Soenjoto zich achter het Kinderpardon van Tim Hofman schaarde. "Hierbij deel ik u mede dat uitsluitend en alleen mw Nicole Moinat gerechtigd is de aanduiding PVV (Partij voor de Vrijheid) in de gemeenteraad van Purmerend te gebruiken, welke aanduiding door mij is geregistreerd bij de Kiesraad en daarmee doorwerking heeft voor de gemeenteraad", schrijft Wilders naar de gemeente Purmerend.

Lees ook: Geert Wilders kiest kant in Purmerendse PVV-strijd na indienen motie Kinderpardon

Maar dat laten Soenjoto en mede-fractielid Rob van Dongen niet over hun kant gaan. Zij zijn verkozen onder de noemer PVV, zijn met die naam tot de raad toegetreden én Wilders heeft daar zelf een handtekening voor op papier gezet. En als het Wilders niet bevalt, dan maakt hij maar de gang naar de rechter, zo vinden ze. 

Lees ook: PVV Purmerend steunt Tim Hofman en zet Kinderpardon op politieke agenda

Dat de partijleider via een Twitterbericht afstand van Soenjoto en haar partij deed, noemt Soenjoto 'cru'. "Uw wijze van 'communiceren' bevalt ons in het geheel niet. Wij hebben ons ingezet voor de PVV, hebben ons uiterste best gedaan om zetels te bemachtigen met als doel politieke invloed te verkrijgen in Purmerend", schrijft Soenjoto. 

Veel gemeen met Baudet
"We werden niet bepaald gehinderd door kennis en ervaring, maar we hebben ons 100% ingezet. U laat uw eigen gemeenteraadsleden (!) met een groot gemak in de steek. Hetzelfde zien we trouwens bij de heer Baudet. Ook hij neemt met gemak afstand van naaste werkers. U heeft veel met hem gemeen. Jammer..."

Lees ook: Strijd om voorzitterschap PVV Purmerend leidt tot opsplitsing

Eerder werd bekend dat PVV Purmerend (met drie zetels in de gemeenteraad) is opgesplitst. Fractievoorzitter Shirley Soenjoto en Rob van Dongen zijn samen verder gegaan onder PVV-Soenjoto/Van Dongen. Raadslid Nicole Moinat gaat verder als eenmansfractie PVV-Moinat.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!