Zaanstreek-Waterland

De slimste mens-finalist Arjan Postma: "Mensen wilden geen Triviant met mij spelen"

17 januari 2019, 20.04 uur · Aangepast 17 januari 2019, 20.15 uur · Foto: ANP

Whatsapp

Op welk eiland ligt het dorp Ballum? Wat weet je van het meisje met het rode haar? Wie schreef het boek 'A Christmas Carol'? Voor veel mensen zijn deze vragen toch lastig te beantwoorden, maar niet voor Arjan Postma. Morgen staat de in Zaandijk geboren boswachter namelijk in de finale van het populaire programma De slimste mens.

Postma heeft zich in de quiz zelfs als beste speler geplaatst. Een teken dat er aan zijn algemene ontwikkeling en feitenkennis niets schort, want voorafgaand aan de opnames is er ook niet geoefend. "Nee hoor, dat vond ik niet nodig", vertelt hij aan NH Radio. "Ik ben heel erg van de school van Pippi Langkous: 'ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan'."

Lees ook: Roxeanne Hazes kandidaat in nieuw seizoen De Slimste Mens

De gouden tip? Zo rustig mogelijk blijven, zélfs met al die camera's om je heen. "Dan heb je de beste toegang tot je brein. Die eerste aflevering moest ik een beetje inkomen, maar dat hele televisiegedoe ben ik natuurlijk wel gewend. Misschien dat ik daarmee ook wel een streepje voor had."

Triviant
Al van jongs af aan is de Zaandijker een spons van kennis. "Triviant heb ik veel en graag gespeeld, ja. Op een gegeven moment waren er mensen die niet meer met me wilden spelen", lacht hij. 

Lees ook: Natuurlijk Noord-Holland: boswachter Arjan Postma en Stephan Roest bij de Oosteinderpoel

Of de boswachter er morgen dan ook met de winst vandoor gaat, is nog een geheim. "Daar mag ik natuurlijk niks over zeggen, dus ik zou vooral gaan kijken!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp