Ga naar Content

Grote belangstelling bij eerste open dag gloednieuw Crematorium Laren

Vanaf 21 januari heeft het Gooi er een crematorium bij. Crematorium Laren voorziet in een groeiende behoefte in de regio. Vandaag kon het publiek voor het eerst een kijkje nemen. En daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Gelukkig voor Directeur Natalie Temming-Tap arriveren de bezoekers niet allemaal tegelijk. Samen met collega directeur Guus Temming heet zij elke bezoeker persoonlijk welkom. Het is tekenend voor de kwaliteit die het crematorium wil leveren. "Alles moet van hoogwaardige kwaliteit zijn, daar staan wij voor", vertelt Temming-Tap tegen NH Nieuws. "Het gebouw moet top zijn. De catering en de begeleiding moeten top zijn, zodat de mensen zich goed voelen. Dat is het belangrijkste."

Lees ook: Crematorium Laren bijna klaar: opening in januari

Het crematorium is niet groot, maar wel praktisch ingedeeld. Het is gebouwd in de stijl van een Gooise Villa met een rieten dak en ligt in een bosrijke omgeving. "Wij willen dat de wensen van de nabestaanden goed tot uiting komen. En dat de mensen die het organiseren geruisloos op de achtergrond zijn maar ondertussen wel zorgen dat alles perfect verloopt.

De grote belangstelling is niet verwonderlijk, want in het Gooi is maar weinig aanbod. Het nieuwe crematorium ligt strategisch tussen Hilversum, Laren en Baarn in. Voor veel mensen is dat een uitkomst. "Ik wil voor geen goud naar het Zuiderhof in Hilversum, dat is echt zo’n koude bedoeling. Dit is echt veel beter, hier wil ik wel heen als het zover is", vertrouwt een bezoeker op leeftijd NH Nieuws toe.

Lees ook: "Oprichting crematorium Hilversum is onzorgvuldig en overhaast gedaan"

Er volgen nog drie open dagen. Geïnteresseerden zijn de komende dagen welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. Op 21 januari opent het Crematorium Laren officieel. Dan worden de eerste crematies gehouden.