Ga naar Content

Loosdrechters verbijsterd dat onveilige wegen maar niet worden aangepakt

Loosdrechters zijn het zat. Bijna drie jaar na het dodelijk ongeluk waarbij Fleur Balkestein om het leven kwam, is er nog niets gebeurd om de weg veiliger te maken. Onder andere straten als de Tjalk, Rading en Nieuw-Loosdrechtsedijk blijven gebruikt worden als racebaan.

"Het is net het circuit van Zandvoort", vertelt Rolf Engels die aan de dijk woont. "Het laffe vind ik dat er gestopt wordt voor de flitspalen en dan weer vol gas geven."

Vader Walter en zoon Casper reden in maart 2016 met hoge snelheid over de Nieuw-Loosdrechtsedijk. Walter van W. had te veel gedronken. Hij reed met zo'n 167 kilometer per uur in zijn Porsche de auto van de 19-jarige Fleur vol in de flank. Ze raakte zwaargewond en overleed twee weken later.

Lees ook: Straatracers Loosdrecht willen nieuw onderzoek naar alertheid doodgereden Fleur

Ria Agterberg woont aan de Tjalk en loopt en fietst daar regelmatig, maar altijd met een onveilig gevoel. Er zijn daar geen aparte fiets of wandelpaden. "Laatst was er weer een ongeluk en dan wordt er gezegd dat het fijn is dat de auto een airbag heeft. Maar ik heb geen airbag op m'n fiets of op mezelf dus als hij tegen mij was aangereden was ik waarschijnlijk dood geweest", vertelt ze. 

Dat ongeluk was voor haar de druppel en ze schreef een brief naar de gemeente in de hoop dat de wegen nou eens worden aangepakt: 

Loosdrechters verbijsterd dat onveilige wegen maar niet worden aangepakt - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws