Ga naar Content
West-Friesland

Gemeente Medemblik blundert: bushalte zonder overleg voor tuin geplaatst

16 januari 2019, 17.44 uur
Door: · Foto: Medemblik Actueel

Het was even schrikken voor Melissa Swagerman toen zij maandagmiddag thuiskwam. De gemeente Medemblik had plotseling besloten om een bushalte te verplaatsen, naar vlak voor het huis van Swagerman aan de Meerlaan. "Wij wisten van niets en niemand bij de gemeente kon ons de volgende dag te woord staan", vertelt de bewoonster.

Toen Melissa maandagmiddag thuiskwam, ging ze gelijk op onderzoek uit. "Onze buren wisten ook van niets!" De volgende ochtend sprak zij de werkvoorbereider aan op straat, die haar doorverwees naar de gemeente. Vervolgens heeft Melissa haar dinsdag gewijd aan het vinden van een contactpersoon bij de gemeente. "Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd. Niemand wist wie voor dit project verantwoordelijk was." 

Gebrek aan communicatie
Het ongeloof groeide gedurende de dag, toen duidelijk werd dat de gemeente veel steken had laten vallen. Er is geen verkeersbesluit genomen en de veiligheid is niet in overweging genomen. Melissa heeft zelfs Veilig Verkeer Nederland gebeld, omdat er een onveilige situatie is ontstaan. De bushalte staat namelijk haaks op een zebrapad. 

Lees ook: Medemblikker Bedrijventerrein wil turborotonde om files te voorkomen

Van communicatie ontbreekt ieder spoor. "Het werk is gewoon uitgevoerd zonder vergunning. We hebben niet eens de kans gehad om bezwaar in te dienen. Er heeft iemand gewoon een grote fout gemaakt", vindt Swagerman.

Nog geen oplossing
Mediapartner Medemblik Actueel sprak tevens met Melissa en belde vervolgens met woordvoerster Yolanda van Helmond van de gemeente Medemblik. Yolanda vertelde dinsdag aan Medemblik Actueel dat er duidelijk iets fout is gegaan. "Dit is natuurlijk niet een gebruikelijke werkwijze. We hebben contact gezocht met deze inwoners. Ondertussen zoeken we dit verder uit." 

Melissa vertelt dat ze inmiddels contact heeft gehad met de Gemeente Medemblik en dat ze hebben aangegeven de zaak te onderzoeken. Er is tot op heden nog geen oplossing geboden en Melissa haar tuin is nog steeds een bouwput:

"Ik heb ook een klachtenbrief gestuurd, maar daar nog geen concrete reactie op ontvangen. Op dit moment voelt mijn woonkamer als een aquarium, want we zitten erg te kijk. Ik hoop dus dat het snel wordt opgelost!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!