Ga naar Content
Sport

Daan Klinkenberg verrast en tekent bij Finse subtopper

16 januari 2019, 15.57 uur · Aangepast 16 januari 2019, 16.27 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Cor Lasker

Daan Klinkenberg zet zijn loopbaan voort bij de Finse club Inter Turku. De verdediger, die vorige week zijn contract ontbond bij Volendam, tekent een contract voor een jaar bij de Finnen. Bovendien heeft hij een optie voor een jaar extra.

De Beinsdorper had in Volendam geen uitzicht meer op speeltijd en besloot te vertrekken uit het Kras Stadion. Nu gaat hij aan de slag in de hoogste competitie van Finland. "Ik wilde sowieso vertrekken bij FC Volendam, omdat het voor mij gewoon een uitzichtloze situatie was", vertelt Klinkenberg aan NH Sport. "Mijn zaakwaarnemer kwam toen met een paar opties, waarvan deze mij erg leuk leek. Ik heb het natuurlijk besproken met mijn vriendin en de club even onderzocht. Maar dit is wel een mooie, weloverwogen stap."

De verdediger, die in Volendam tot 46 officiële optredens kwam, doorstond vandaag zijn medische keuring. Morgen begint hij aan zijn eerste training en volgende week staat de eerste wedstrijd op het programma. "We spelen een stuk of zes bekerwedstrijden achter elkaar en dan gaan we in maart op trainingskamp. In april start de competitie en die eindigt dan in oktober. We gaan in een keer door."

Niveau
Over het niveau in de Finse Veikkausliiga weet Klinkenberg nog weinig. "Dat vind ik nog lastig om te zeggen. Het is nog even afwachten, ik heb nog geen idee hoe het zich verhoudt tot het Nederlandse voetbal. Ik laat me helemaal verrassen."

Nederlanders
Klinkenberg is niet de eerste Nederlander die uitkomt voor Inter Turku. Eerder speelden Jos Hooiveld, Pim Bouwman en Guillano Grot al voor de nummer zeven van de Finse competitie. De Alkmaarse Job Dragtsma was van 2007 tot en met 2016 trainer bij de club. De oud-trainer van Volendam, nu actief bij AFC '34, werd zelfs een keer kampioen met Inter Turku.