Alkmaar

Langedijker leerlingen krijgen 'langzaamverkeersbrug' bij school: ontwerp goedgekeurd

16 januari 2019, 14.54 uur · Aangepast 16 januari 2019, 17.43 uur · Foto: gemeente Langedijk

Whatsapp

Bij basisscholen De Phoenix en De Koolvlet in Broek op Langedijk komt een 'langzaamverkeersbrug' over de Laansloot. De leerlingen voerden eerder actie voor een brug die de verkeersveiligheid bij school moet verbeteren. Het ontwerp van de brug is nu klaar. In mei begint de bouw, verwacht de gemeente.

Het gemeentebestuur van Langedijk is akkoord gegaan met het ontwerp van een zogenaamde 'langzaamverkeersbrug' tussen de Laansloot en het schoolplein van basisscholen De Koolvlet en De Phoenix in Broek op Langedijk, dat meldt de gemeente vandaag. De leerlingen hebben meegedacht over het ontwerp.

Lees ook: Langedijker leerlingen willen veilig naar school: "Het is hier heel druk met auto's"

De brug wordt op verzoek van beide basisscholen en hun leerlingen aangelegd om de verkeersveiligheid te verbeteren. De gemeenteraad moet nog instemmen met de 226.500 euro die nodig is voor de nieuwe brug.

In februari voerden de leerlingen van beide scholen actie tegen de verkeersonveiligheid rondom de school. "Het is hier heel druk met auto's", vertelden de kinderen aan NH Nieuws en wezen naar de ochtendspitsachtige taferelen bij school.

Basisschoolkinderen Langedijk willen veilig naar school - NH/ Anne Klijntra

Als echte lobbyisten kaartten ze ook hun probleem bij de raadsleden aan: "Meestal zien ze ons niet, dan rijden ze gewoon door en word ik bijna aangereden", deed een van de schoolkinderen haar beklag bij een raadslid tijdens een raadsmarkt in het gemeentehuis. En met succes.

Lees ook: Leerlingen boeken succes bij raad: ze krijgen een brug bij school

De wethouder beloofde dat het goedkwam met die brug. Als de gemeenteraad binnenkort akkoord gaat met het budget, is de verwachting dat in mei kan worden begonnen met de bouw. De brug wordt doorvaarbaar en is geschikt voor wandelaars en voor fietsers. 

Whatsapp