Ga naar Content
Gooi

Hilversum stukje veiliger geworden: veel minder inbraken en diefstallen

16 januari 2019, 14.17 uur · Aangepast 16 januari 2019, 14.38 uur
Door: Carina Gutker · Foto: Adobe Stock

Vorig jaar zijn fors minder inbraken en diefstallen gepleegd in Hilversum, zo blijkt uit cijfers van de gemeente. Er waren 226 woninginbraken, tegen 338 in 2017. Zeven jaar geleden waren er vier keer zoveel inbraken als in 2018.

Er zijn niet alleen minder inbraken; de criminaliteit in Hilversum is sowieso gedaald. Alleen het aantal straatroven, overvallen met geweld en zedenmisdrijven is gestegen. Er is bij de zedenmisdrijven een langzame stijgende lijn te zien. Zo waren er in 2018 dertig misdrijven, drie jaar eerder waren het er tien minder.

Burgemeester Pieter Broertjes is tevreden met de cijfers. "Dit is een bemoedigend resultaat. Met name de sterke daling van het aantal woninginbraken met 33 procent valt op en vind ik een goede ontwikkeling. Een woninginbraak is immers een zeer aangrijpende gebeurtenis voor de slachtoffers."

Dat het aantal meldingen van jeugdoverlast met 40 procent is gedaald, betekent volgens Broertjes niet dat zijn taak er op zit. "Tijdens de jaarwisseling is maar weer gebleken dat de aanpak van jeugdoverlast een aandachtspunt blijft. Er was toen op meerdere plaatsen sprake van overlast. We moeten voorkomen dat we denken dat het probleem is opgelost. Er zijn nog steeds teveel bewoners die overlast en onveiligheid door hangjongeren ervaren."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!