Start van hoofdcontent

IJMUIDEN

nl

Simon Kistemaker kampt met hartproblemen

16 januari 2019, 11.34 uur · Aangepast 16 januari 2019, 18.10 uur · Foto: NH/Thomas Brood

Simon Kistemaker is opnieuw ernstig ziek. De voormalig trainer van FC Volendam en Telstar heeft hartproblemen en wordt binnenkort geopereerd. Een supportersgroep van De Graafschap heeft een actie opgestart om de IJmuidenaar te ondersteunen.

"Simon Kistemaker heeft het zwaar. Loeizwaar", laat suppportersgroep Oldies DTC weten op Facebook. "Hij heeft het aan zijn hart. Binnenkort wacht hem een zware, risicovolle operatie."

De fans van De Graafschap, waar Kistemaker vier jaar trainer was, hebben voor een ouderwetse manier gekozen om de Noord-Hollander op te beuren. "De Kist doet niet aan e-mail, Whatsapp of Snapchat, dus gewoon een ouderwets ansichtkaartje. Je doet er hem er een geweldig plezier mee!"

Zondag bij Telstar tegen Helmond Sport hadden supporters ook de kans om een boodschap op de schrijven voor Kistemaker. De Witte Leeuwen zorgen ervoor dat de beterschapswensen bij De Kist terecht komen.

Lees ook: Simon Kistemaker keek de dood in de ogen

Eerder heeft Kistemaker al loodzware periodes gehad. De oud-oefenmeester had een hersentumor en hij heeft prostaatkanker overwonnen.